El saludar al company ciclista no és només per educació, és una manera de dir "si necessites alguna cosa, compta amb mi"

jueves, 8 de noviembre de 2012

Porta-bicicletes

Segur que molts de vosaltres heu tingut la necessitat de transportar la bici amb el cotxe, però si no teniu una furgoneta o cotxe gran açò pot ser complicat, sinó impossible si voleu portar més d'una bicicleta.

En el meu cas, al tindre un cotxe compacte l'única forma de transportar-la era als seients de darrere amb els següents inconvenients:

  • Llevar la roda davantera.
  • Pèrdua de l'espai de darrere (sols podrien viatjar conductor i acompanyant).
  • Molt legal crec que no és ...
  • Impossible de portar més bicicletes.
Per tant, vaig estar buscant una solució més òptima (evidentment més cara). Tenim diverses opcions al  mercat, l'opció de portó, d'enganxe i de sostre. 

La de portó, tot i que és l'opció més barata, és molt difícil portar la bici sense infringir cap norma de circulació (ho dic per experiència i en especial al meu cotxe :s). O siga, has de tenir en compte que les bicicletes no tapen cap llum ni la matricula, que no sobreïsquen molt dels costats i que tingues visibilitat, a més de portar la placa V-20 enganxada com pugues:

Placa V-20

De bola, encara que són els més cars (has de tenir la instal·lació de l'enganxe, matricula, placa V20 i porta-bicicletes), crec que són dels més segurs i còmodes. Jo vaig adquirir el model Thule Euroride 943 per a tres bicicletes, què és la gama mitjana de Thule, té molt bons acabats i el preu també és contingut. 
A mi en va costar 305 € en Ciclos Benavent de Gandia, el qual pots comprar-lo online o en la tenda física. De totes formes podeu fer una recerca per Internet, on vos eixiran altres webs on poder comprar-lo sobre el mateix preu.

Euroride per a 3 bicicletes

Per últim, podem trobar els de sostre, per aquesta opció necessitarem adquirir les barres de sostre o baques i un porta-bicicletes per a cada bici. Supose que entre unes coses i altres el preu serà paregut al del porta-biciletes d'enganxe però sense contar l'enganxe. 
Com a possibles desavantatges que observe és la incomoditat de posar la bicicleta, ser menys aerodinàmic per al cotxe i cal tindre precaució a l'entrar en zones amb els sostres baixets. Tot i això amb aquest sistema no cal portar la placa V20.

En conclussió, si no teniu molt clar quina opció elegir, podeu vore si el vostre cotxe ja té algun d'aquests elements necessaris com per exemple, les barres de sostre, enganxe o simplement tenim el porto del cotxe gran. Pel que fa al preu de menor a major trobem: portó, sostre i enganxe; i sobre comoditat i seguretat: enganxe o sostre i portó.




No hay comentarios:

Publicar un comentario